„Bielszy odcień bieli”

Dom Energooszczędna Kostka

Wrocław
powierzchnia: 330 m2
projekt: 2013
realizacja: 2014
architekci: Kuba Woźniczka, Rafał Specylak

Projekt wnętrz w domu „energooszczędna kostka”. Zgodnie z życzeniem klienta wnętrza zaprojektowano w sposób oszczędny w formach. Aranżację mebli i innych elementów wyposażenia jak np. oświetlenie podporządkowano konsekwentnie układowi liniowemu, który wynika częściowo z układu pomieszczeń i ich funkcji. W wysokiej przestrzeni strefy dziennej (salon przez 2 kondygnacji i antresola)  zaproponowano dwupoziomowy układ linii świetlnych pozwalający na strefowanie oświetlenia i stworzenie np. półmroku na antresoli przy rozświetlonym salonie na poziomie dolnym. Całość zaaranżowano w oszczędnej kolorystyce ograniczonej do bieli i jasnych odcieni szarości. Na parterze zastosowano posadzki z mikrocementu.